Vi växer!

nya-medarbetare

Varmt välkomna till Bonliva – Frida, Niclas, Caroline, Ellen, Ronja, Nicole och Cajsa!

Vi tog tempen på våra nya medarbetare och hörde oss för varför de valde att arbeta med bemanning inom just vård och omsorg, vilken person har visat vägen i livet och det absolut bästa tipset till ökad balans för bättre liv.

HUR STARTADE ALLT, VAD VAR DIN DRIVKRAFT TILL ATT BÖRJA ARBETA INOM BEMANNING INOM JUST VÅRD OCH OMSORG?

Cajsa:  Relationsbyggandet var det som drev mig hit, att arbeta för att göra skillnad har alltid varit en dröm för mig och då blev valet självklart.

Caroline:  Har alltid arbeta med människor, men att nu få kombinera det med att bidra till en bättre vård och omsorg i Sverige kunde inte passa mig bättre.

Ellen:  Fastnade direkt för visionen om en jämlik vård och drivkraften att göra vården i Sverige bättre.

Niclas:  Att arbeta med personal och rekrytering har alltid intresserat mig, så att arbeta för ett bemanningsföretag föll sig naturligt. Att dessutom få arbeta med en jämlik vård är fantastiskt!

Nicole:  Har en bakgrund inom äldreomsorg och vet hur viktig vården är, med möjligheter att bygga trygga relationer med människans välmående i fokus.

Ronja:  Har alltid haft ett intresse av att utveckla vården från tidigare arbeten och studier vilket drev mig till denna branschen. Att låta vården bli mer flexibel tror jag är nyckeln till högre kvalitet.

Frida:  Vården är ett väldigt aktuellt och viktigt ämne och det kändes rätt att välja en arbetsplats där man kan vara med och påverka och arbeta för en jämlik vård.

VAD VAR DET SOM GJORDE ATT DU VALDE JUST OSS?

Cajsa:  Det genuina engagemanget och drivet hos medarbetarna fick mig att fastna direkt. Det var tydligt att hela bolaget jobbar mot samma mål och ser till att ha riktigt roligt på vägen.

Caroline:  Dels att det var en helt ny bransch för mig, men framförallt det goda intrycket och det varma välkomnandet från första dagen jag klev genom dörren.

Ellen:  Den familjära gemenskapen kombinerat med kunskap och motivation som så tydligt lyser igenom vid ett möte med medarbetarna på Bonliva.

Niclas:  Har alltid brunnit för att uppnå mål, så att söka mig till ett företag som har vuxit snabbt på kort tid och fortsätter att växa gjorde att Bonliva kändes rätt. Jag vill vara en del av den resan.

Nicole:  Bonliva är en seriös aktör inom bemanningsbranschen och har ett enormt driv och engagemang, där vi alla delar visionen om en mer jämlik vård. Kunde inte vara gladare över att få bli en i familjen.

Ronja:  Fick ett väldigt bra intryck när jag presenterades för tjänsten samt när jag besökte kontoret fick jag direkt känslan ”här vill jag jobba”.

Frida:  Utöver att det verkade som att personalen stormtrivdes här föll jag för Bonlivas tydliga mål och vision och kände direkt att arbetsplatsen skulle passa mig.

VAD ÄR ROLIGAST MED ATT ARBETA PÅ BONLIVA? 

Cajsa:  Den öppna och härliga atmosfären på kontoret – det är nog den bästa ingrediensen för motiverade och glada medarbetare.

Caroline:  Kollegorna. De gör varje dag extra rolig. Daglig kontakt med konsulter, vårdgivare och att få bemöta deras frågeställningar gör att ingen dag blir den andra lik.

Ellen:  Arbetsklimatet och gemenskapen här skulle få vem som helst att trivas och göra ett gott arbete!

Niclas:  Att det ständigt händer saker. Både på en intern nivå på kontoret och med företaget som alltid vill komma framåt.

Nicole:  Kollegorna, konsulterna och det fantastiska driv som kollegor och konsulter har sinsemellan. Det är tydliga mål från grundarna och ledningen som inspirerar alla medarbetare på kontoret.

Ronja:  Att stämningen är så fantastisk! Jag har aldrig varit på en arbetsplats med så mycket energi.

Frida:  Oj, den listan är lång. Men det roligaste är att dagligen få se allas starka engagemang i sitt arbete och att vi har en väldigt bra sammanhållning.

NÄMN EN PERSON SOM ÄR EN STOR FÖREBILD FÖR DIG? 

Cajsa:  Min pappa. En sann vinnarskalle med också den tryggaste personen på jorden.

Ellen:  Personer med god retorisk förmåga generellt. Det har alltid imponerat på mig.

Niclas:  Stefan Holm. En person med grymt psyke som lyckas uppnå otroliga prestationer utifrån tillsynes tydliga begränsningar.

Nicole:  Den platsen får mina farföräldrar. Har lärt mig vikten av att alltid behandla andra som man själv vill bli behandlad.

Ronja:  Min fd chef. Hon är en person som håller sina medarbetare om ryggen i ur och skur och låter inte någon trampa på henne.

Frida:  Mina föräldrar, helt klart!

NÄMN NÅGOT SOM MÅNGA INTE VET OM DIG?

Cajsa:  Körde mitt första Vasalopp i år och kommer definitivt göra det igen.

Caroline:  Varit gymnasi i 14 år, men skulle inte råda någon att be mig utföra någon typ av akrobastiska trick, kan bara sluta illa..

Ellen:  Jag har en sanslös fobi för spindlar.

Niclas:  Jag lägger ner min själ i de projekt jag tar för mig och uppnår de mål jag sätter trots att jag är en till synes rätt lugn person, vilket många kan misstolka som att jag inte är driven.

Nicole:  Kommer från en kampsportfamilj och min pappa är karateinstruktör så har i mina yngre dar själv tränat inom sporten.

Ronja:  Jag var väldigt blyg och tystlåten när jag var yngre. Det kan man inte tro nu!

Frida:  Mycket! Jag har DJ:at sen många år tillbaka och älskar musik. Har fobi för kaviar. Bott i Dubai.

DINA BÄSTA TIPS TILL ATT HITTA BALANS I LIVET? 

Cajsa:  Lita på din magkänsla – den har oftast rätt

Caroline:  Blanda nöje med nytta. Gör det som är tråkigt till någonting roligt. Vill ni ha tips är det bara att fråga!

Ellen:  Det bästa tipset jag har är att spendera tid med familj och vänner så fort tillfälle ges!

Niclas:  Sov, ät, jobba, träna, umgås. Resten ordnar sig alltid!

Nicole:  Livet kommer ofta med överraskningar, bra som dåliga. Mitt motto är att försöka möta varje motgång med ett leende, en dos envishet, tacksamhet och ödmjukhet.

Ronja:  Hitta ett eller flera fritidsintressen som kräver att du släpper allt annat just då. För min del handlar det om styrketräning och hästar.

Frida:  Tror att små förändringar kan göra stor skillnad. Bland annat att sätta tydliga mål för mer kontroll, beröm dig själv när du gör någonting bra, motionera, planera din tid (klyschigt jag vet) och omringa dig av personer som ger bra energi.