Bonlivas läkarbemanning stärks upp med Johnny Kreft

Behovet och efterfrågan på läkare och sjuksköterskor inom psykiatrin växer allt mer och vi är otroligt glada att få hälsa Johnny Kreft varmt välkommen till oss på Bonliva! Johnny är en riktigt tungviktare med nischad branscherfarenhet efter lång och trogen tjänst både som sjuksköterska och som bemanningsansvarig inom framförallt psykiatrin. Johnny kommer till stor del arbeta med bemanningen inom psykiatri, men även agera som övergripande ansvarig över kvalitetsarbetet och utvecklingen av hela Bonlivas läkarbemanning. Vi passade på att ta tempen på honom kring balans i livet, varför han valde att arbeta för just oss och hur han ser kring vårdsektorns utveckling den närmsta tiden – och kring den nya rollen på Bonliva som kommer fokusera ännu mer på hållbart bemanningsarbete.

HUR STARTADE ALLT, VAD VAR DINA DRIVKRAFTER TILL ATT DU BÖRJADE ARBETA INOM JUST VÅRD OCH OMSORG OCH SEDAN INOM BEMANNING? 

Intresset för sjukvård och att jobba nära människor startade faktiskt under min militärtjänstgöring. Jag fick en placering som plutonsjukvårdare där en månads praktik ingick på Östersunds sjukhus inom akut, op, iva vård. 

 Jag är utbildad sjuksköterska till grunden, tog examen år 2000 (herregud vad åren går) och tjänstgjorde aktivt som sjuksköterska åren 2000-2008. Jag har tjänstgjort vid infektionsavdelningar, en hel del som konsult via bemanningsbolag, men större delen av tiden på akutmottagning för vuxna på Södersjukhuset i Stockholm.

 För mig personligen var det faktiskt lite av slumpen och ganska mycket tur som var avgörande till min start inom vårdbemanning. Jag sökte egentligen en tjänst som konsultsjuksköterska hos ett bemanningsbolag men hamnade internt på kontoret istället. De såg en potential i mig som jag själv inte reflekterat över helt enkelt.

VAD VAR DET SOM GJORDE ATT DU VALDE JUST OSS?

Efter nio år på samma arbetsplats är det (i alla fall för mig personligen) ett naturligt steg att söka sig vidare i yrkeslivet. Nu kommer jag visserligen åter arbeta inom vårdbemanning som jag redan väl känner till. Jag anses nog hos många som ”gammal i gården” och är för vissa ett redan välbekant namn, specifikt vad gäller läkarbemanning inom område psykiatri.

Bonliva har en för mig tydlig vision framåt vad gäller främst långsiktighet, bolagsutveckling och ansvarstagande. Man har också på ett utmärkt vis lyckats formulera ett ”hur” man ska nå dit, det imponerar och tilltalar mig som person mycket. Bonliva känns som ett alert, nytänkande, hårt arbetande och samtidigt roligt och ansvarsfullt bolag att få tjänstgöra i – en resa jag gärna vill vara med att dela och påverka helt enkelt! Bonliva har också visat på en helt otroligt tillväxt sedan starten vilket tyder på att vårdgivare och konsulter anlitar/tjänstgör hos bolaget vilket är det bästa betyg man kan få som bemanningsbolag idag i min värld. Samtidigt tror jag också att Bonliva kommer att kunna få mycket i utbyte genom mig. Jag har en bred och längre bakåtgående kunskap/erfarenhet av vårdbemanning som jag hoppas kommer att tillföra mycket i den roll jag erhållit inom bolaget. Min tjänst är också ny hos Bonliva, så detta blir spännande och utvecklande för oss alla tänker jag, speciellt för våra vårdgivare och konsulter förstås, men också för Bonlivas interna medarbetare och för mig själv.

VAD SER DU FRAM EMOT MEST MED ATT ARBETA PÅ BONLIVA? 

Ny position inom bolaget som ännu mer aktivt ska arbeta för ett hållbart och ansvarfullt bemanningsarbete hos våra vårdgivare och i kontakten med våra konsulter, men samtidigt hur vi utvecklar det ännu tydligare framåt för en så patientsäker vård och omsorg som möjligt vilket skapar ett bättre arbets- och privatliv för alla. Och att det finns en väldigt dedikerad person som håller i dessa arbetsuppgifter känns otroligt stimulerande!

 HUR SER DU PÅ VÅRDSEKTORNS UTVECKLING NÄRMSTA ÅREN? 

Vi står inför en spännande tid inom vården med digitaliseringen som utvecklas raskt just nu och en debatt om att göra vården mer tillgänglig och jämlik över hela landet. Jag tror på ett utökat samarbete mellan vårdgivarna och oss övriga arbetsgivare där vi arbetar mer tillsammans för att förbättra kontinuiteten, kvalitén och tillgängligheten i vården.

VAD ÄR DET FÖRSTA DU KOMMER ATT AGERA KRING MED MÅL ATT FÖRBÄTTRA FÖR VÅRDSEKTORN? 

Jag önskar kunna erbjuda Bonlivas vårdgivare en ännu bättre kontinuitet i bemanningen som oftast gynnar vårdgivare, verksamheter, övrig personal, patienter och konsult på plats. Att bemanna med kontinuitet ställer stora krav på oss internt. Du behöver kunna återge ett kommande uppdrag med stor inlevelseförmåga och ha ett stort inkännande som från början säkerställer rätt person för rätt uppdrag och vice versa.

DINA BÄSTA TIPS TILL ATT HITTA BALANS I LIVET?

Oj, detta kanske inte är helt rätt fråga till just mig personligen, det är oftast andra som får tipsa mig om balans i livet då jag gärna snöar in totalt på något alldeles för mycket, men lite kanske jag har lärt mig på resans gång (glad gubbe): 

 –          Våga säga nej, men också mera ja!

–          Var Dig själv.

–          Våga lita på andra, släpp lite av Ditt kontrollbehov.

–          Försök njuta och få utbyte av alla dagar i veckan.